2

I galleriet nå

 

28. august - 25. september

"Åt skogen"- Annelene Haftorn

Utstillingen åpner 28. august kl. 18.00

Annelene Haftorn tematiserer skogen og trærnes betydning for vår eksistens i sine arbeider. Faren hadde skogen som yrke, noe som preget barndom og oppvekst. Selv om skogen har vært en viktig faktor i livet hennes, fikk ikke trærne innpass som motiv i arbeidene før i de seneste årene. Til begynne med arbeidet hun med estetikken i treets grafiske former, men treet som motivvalg åpnet for en prosess med eskalerende interesse for trær i videre forstand. Jo mer hun oppdager og forstår om trær, desto mer fantastisk står disse skapningene for henne.

Med utstillingen på galleriet i Oppdal Kulturhus ønsker Haftorn å formidle noe mer enn en ren kunstopplevelse. Hun visualiserer en bekymring for skruppelløs ressursbruk, klimaendringer og global oppvarming og reflekterer omkring de store spørsmål knyttet til naturen. Skogen og naturen kan klare seg uten oss, men vi kan ikke overleve uten dem. Kunstneren ønsker å skape visuelle utfordringer som skal få tilskueren til å tenke over sin egen plass i verden og sitt forhold til naturen. Vår videre eksistens handler om et samspill med naturen og hvordan vi takler de utfordringene vi står overfor.

I utstillingen presenteres maleri, grafikk og foto. Flere av verkene er delvis malt med vannløselig kull. Dette har gitt nye muligheter for eksperimentering innen maleriet. Kunstneren benytter altså et materiale som stammer direkte fra motivet i bildene - nemlig forkullet tre.

Haftorn bor og arbeider på gården Opdøl i Sunndal. Hun er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og har flere etterutdanningskurs fra Statens Kunstakademi og Norske Grafikeres verksted. Hun har vært festivalutstiller ved Molde int. jazzfestival og har hatt separatutstillinger ved blant annet Trondhjems kunstforening, Kunstsenteret Møre og Romsdal, Norsk Skogmuseum og Universidad Nacional Autonóma de Mexico i Mexico by. Hun har også deltatt på en rekke gruppeutstillinger som på Nils Aas kunstverksted, Høstutstillingen, Musee d’Art Moderne de la Commanderie d’Unet i Paris og Kulturmøde Uten Grænser, Palmyra i Syria. Haftorns arbeider er innkjøpt av offentlige og private samlinger, m.a. Norsk Kulturråd, Norsk Rikskringkasting, Hedmark Fylkeskommune, Møre og Romsdal Fylkeskommune.

 

 

_
_
_