1

Bettan - Jeg er skitbra tur

Elisabeth Andreassen satte ny seerrekord på Hver gang vi møtes, og nå legger hun ut på turneen «Jeg er skitbra».

 

Elisabeth Andreassen er norsk musikks ubestridte førstekvinne, som mange ganger har hevet den musikalske takhøyden gjennom intet mindre enn fire tiår.

Tittelen til turneen «Jeg er skitbra» låner Andreassen fra sin egen biografi som kom ut i 2018, ført i pennen av journalist og forfatter Arnhild Skre.

Da Elisabeth Andreassen i 1980 introduserte seg selv til den legendariske musikkprodusenten Lasse Holm var det med følgende frase: «Hei, jeg heter Elisabeth Andreassen og jeg er skitbra». Introduksjonen gjorde inntrykk og allerede dagen etter fikk Andreassen platekontrakt. Resten er musikkhistorie.

Sitatet har et glimt i øyet, samtidig som det er beskrivende for Andreassens pågangsmot og holdning til troen på seg selv gjennom snart 40 år på scenen.

 Seerrekord

Elisabeth Andreassen åpnet musikkåret 2019 som deltaker i «Hver gang vi møtes» på TV2, der hennes dag satte seerrekord med over 700.000 seere. I programmet har hun fått gå gjennom sin egen karriere og dykke ned i katalogen til kolleger.

 Responsen fra både seere og anmeldere har vært enorm. VGs anmelder skrev om Andreassens tolkning av Sol Heilos «A Bar in Amsterdam»: «Dette er Elisabeth Andreassens show - i sjangeren der hun funker aller sterkest. Smekk på deg cowboyhatten og pell deg inn i studio, Bettan».

 «Jeg er skitbra»-turneen består kjente og kjære sanger og historier fra hele hennes karriere, i tillegg til sanger fra «Hver gang vi møtes».

 Elisabeth Andreassen vokste opp utenfor Gøteborg i Sverige med foreldre fra Sykkylven i Møre og Romsdal. Hun har vunnet den svenske Melodifestivalen, norske Melodi Grand Prix fire ganger, og Eurovison Song Contest i 1985.

_
_
_