1

Espen Berg Trio

Endelig kan vi invitere til jazzkonsert - denne mandagskvelden inviterer Espen Berg Trio til klubbkonsert i storsalen.

Trioen som ble omtalt som «den største og viktigste musikalske oppdagelsen i første halvdel av 2016» av JAZZ JAPAN slapp sitt andre album, «Bølge», på det japanske plateselskapet Blue Gleam 20. september 2017. Espens melodiske og rytmisk komplekse musikk både utfordrer, og blir utfordret av trioens dynamiske, spontane og temperamentsfulle samspill. Deres konsert på Trondheim Jazzfestival i 2016 ble erklært en «triumf» av britiske JAZZWISE, som videre skrev at «jazzen eksisterer på grunn av kvelder som denne». EBT reiser på en releaseturné i Japan i november, der også Silje Nergaard blir med som gjesteartist. Kvartetten besøker Tokyo, Chiba, Kanagawa, Nagano, samt Kyoto, og vil fremføre musikk skrevet av både Espen og Silje.

Espen Berg (f. 1983) er fra Hamar og bosatt i Trondheim hvor han tok mastergrad i utøvende musikk på Jazzlinja NTNU i 2008. Espen har turnert verden rundt med trioen Listen og har jobbet med artister som Trondheim Jazzorkester, Marius Neset, Seamus Blake, Per Jørgensen, Ole Mathisen, Anders Jormin, Hildegunn Øiseth, Mathias Eick, Cantus, Tore Johansen, Eirik Hegdal, Mats Eilertsen, Susanne Lundeng, Arve Henriksen, Jovan Pavlovic, Maher Mahmoud, og mange flere. Han mottok Norges største jazzpris, «JazZtipendiatet», på Moldejazz i 2016, og Espen Berg Trio ble utnevnt til offisielle NTNU Ambassadører samme år. Espen har tidligere vunnet flere internasjonale priser, blant annet for beste solist under Hoeilaart Int’l Jazz Contest 2007 i Belgia. Han er fast ansatt på Jazzlinja i Trondheim, og mottar Statens Arbeidsstipend for 2016 og 2017.

Bárður Reinert Poulsen (f. 1989) er en bassist fra Torshavn, Færøyene. Han tok bachelor ved Jazzlinja NTNU i 2014, og jobber nå som frilansmusiker i Oslo. Han er aktiv i en rekke bands, bl.a. The Fjords, Fieldfare og Wako, samt det Færøyiske Symfoniorkesteret og hans egen sekstett Swenofon. Han har turnert i store deler av verden og spilt konserter i Danmark, Sverige, Norge, Island, Grønland, USA, Japan, Kina, Bulgaria, Olen, Frankrike, Tyskland og Kenya, i tillegg til sessionarbeid i Tórshavn, Trondheim og Oslo.

Simon Albertsen (f. 1990) tok bachelor ved Jazzlinja NTNU i Trondheim i 2014, og jobber nå som frilansmusiker i København. Han er aktiv i de norske, svenske og danske jazzmiljøene, og jobber også innenfor en mengde sjangre utenfor jazzen. I 2016 slapp han plater med Operasjon Hegge, Wako og Adeln. I 2017 gir han ut ny musikk med Wako, Espen Berg Trio og Adeln og turnerer i Skandinavia, Japan og Sentral-Europa. Simon er ettertraktet for sitt dynamiske, sensitive og responsive spill, og har en unik utstråling og tilstedeværelse på scenen.

_
_
_