1

Greg Niemczuk - Beethoven pianokonsert

Greg Niemczuk gjestet Oppdal kulturhus sist vinter. Konserten ble en stor suksess og publikum nærmest krevde å få han tilbake. Og nå er han her igjen! Forrige gang var det Chopin som sto på programmet. Denne ganger er det Beethoven.

I 2020 er det 250 år siden Ludvig van Beethoven ble født og dette jubileet markeres over hele verden – også i Oppdal! Og Greg Niemczuk vil naturligvis være med å feire denne giganten innen den klassiske musikken.

Greg Niemczuk gjør det ved å hente fram en del av Beethovens mest kjente og mest populære verk for piano. Selv om Greg er mest kjent som Chopin-tolker, elsker han å spille og tolke Beethoven. Og den store tyske komponisten har ikke minst en spesiell plass i Gregs hjerte. Han har f.eks. alle Beethovens pianokonserter på sitt repertoar.

Selv om Greg turnérer og spiller hele verden rundt – spesielt i Kina, Japan og Sør-Amerika - har han etter hvert fått en helt spesiell tilknytning og kjærlighet til Norge. Han har holdt konserter i Norge de 10 siste årene og spilt over store deler av landet – i tillegg til å holde mesterklasser for kulturskoler og universitet. Dette gjør Greg Niemczuk uoffisielt til den mest turnerende pianisten i Norge.

Greg får stadig større fotfeste i Norge. Overalt hvor Greg spiller blir han invitert tilbake. Hovedgrunnen er naturligvis at han er en så enestående begavet og dyktig pianist, men også fordi han er en så hyggelig gutt: vennlig, åpen, utadvendt, alltid smilende, begeistret, glad i mennesker, beskjeden og takknemlig for alt – elsket og høyt respektert hvor enn han kommer.

 

_
_
_